Malin, Austri & Gandur

 

Namn: Austri [Öjstri] från Yttringe -1996    E: Mökkur frá Varmalaek (ELIT)    U:Giljá frá Högnastödum
             Gandur från Djurgården -2003   E: Kofri frá Morastöðum
   U: Hatta frá Vestra-fiflhólti
Ägare: Malin Enström
 

                                    -Fler bilder-

Jag heter Malin och är född 1993. Ridning har alltid varit det viktigaste i mitt liv och är det än idag. Jag började rida "vanliga" hästar men efter flera år på ponny så gick jag stegvis över till att rida islandshäst och det gör jag än idag. Det första som jag fastnade för hos islandshästarna var utbudet av de extra gångarterna och när man väl börjat vänja sig vid fler gångarter att välja mellan så är det faktiskt rätt tråkigt att sitta på ”vanliga” hästar.
Austri från Yttringe (mörkbrun) är en fyrgångsvalack med anlag för pass född 1996. är en väldigt välriden islandshäst med mycket dressyrutbildning.
Han har efter mycket träning fått väldigt jämna och fina gångarter vilket har gett bra poäng på tävling (på ovalbana för islandshästar) med vinst upp till regional nivå i tölt. Austri är en helt fantastisk individ att jobba med och vistas i närheten av, han är supersnäll och lugn vid all hantering och han har hjälpt mig massor att utvecklas som ryttare under den tiden vi har haft honom, utan honom hade jag inte stått där jag gör idag.

Gandur från Djurgården (rödskäck) är en väldigt grön femgångsvalack född 2003. Gandur är en väldigt trevlig men busig islandshäst som vi köpte sommaren 2009. Han var ganska stressad, tovig och endast uppsutten på, när han kom men är nu en väldigt social och nyfiken häst. Vi har, med väldigt mycket hjälp från instruktörer, börjat utbilda Gandur och hittills har allt gått bra. Förhoppningsvis blir han en jättetrevlig ridhäst i framtiden och han kommer nog att nå långt på tävlingsbanan med sin charm och utstrålning - jag ser verkligen fram emot att få utvecklas tillsammans med honom.

Förhoppningsvis ses vi på någon aktivitet framöver :)

  -Tillbaka till Ekipage-