Celia, Sokrates & Zita

 

Namn: Sokrates -2006     E:Sandakan     Ue:Magini
Ägare: Celia Öhman

                                            -Fler bilder-

Jag heter Celia Öhman, är född 1992 och går sista året på gymnasiet. Hästar har jag hållt på med ändå sen jag var liten och jag började rida på PRK när jag var kring sex, sju år. År 2006 fick jag min första egna häst, Zita III. En svart New Forest dam född 1990 med stark egen vilja. Världens bästa födelsedagspresent!
Det hela var väldigt oväntat eftersom ingen av mina föräldrar är ett dugg hästkunniga. Zita föll jag för direkt, hon var faktiskt den enda hästen jag var och provred. Zita var den perfekta läromästaren, totalt orädd och med ett psyke av stål fast trots det fick man ingenting gratis. Sedan Maj detta år är Zita Arvidsjaursbo där hon härjar på och lär upp sina två nya ryttare allt det hon lärde mig.

Min nya stjärna är lilla Zitas raka motsats.
En fyraårig jättebaby på 177 cm vid namn Sokrates. Direkt jag såg annonsen på honom fick jag den där "wow känslan" och två veckor senare befann jag mig nere i Skara för provridning. Ytterligare två veckor senare klev han ur lastbilen och blev Pitebo.
Sokrates är supertrevlig och otroligt kramig och mammig och går verkligen under citatet "är man stor måste man vara snäll". Detta år fokuserar vi mest på att lära känna varandra och ta en dag i taget, han har inte riktigt insett ännu hur stor han verkligen är och det blir lätt att han snubblar på sina bamsefötter..
Men han har sina dagar då han verkligen glänser och då han visar vilken kapacitet han har. Världens enligt mig finaste kille!

  -Tillbaka till Ekipage-