Caroline & Bleikfaxe

 

Namn: Bleikfaxi fra´Eyrarbakka -1985    E: Ofeigur fra´Flugmyri    U:Nös fra´Eyrarbakka
Ägare: Caroline Johansson

                                       -Fler bilder-

Mitt namn är Caroline Johansson. (1992) Jag går på Grans naturbruksskola med inriktingen djurvård, eftersom mitt djurintresse är så brett. Jag har alltid tyckt om hästar. Men det var först när jag var 11 år som jag började rida på Stallbackens ridskola i Luleå, mest bara för att testa om det kunde vara nått, och sen dess har jag fastnat i hästarna värld.
Efter ett tag blev jag skötare på shettiskorsningen Ruth, henne skötte jag i ungefär ett år tills hon såldes. Jag lärde mig massor om hästhantering av henne, hon kunde ofta hitta på små bus. Efter att ha provat att rida islandshäst på lite olika ställen så fastnade jag helt för dem. Det var då vi köpte Bleikfaxi. Det var sommaren 2006 som Bleikfaxi kom in i mitt liv.
Trots att han inte är så ung får jag ofta höra att han ser fräsch ut för sin ålder. Det blir man alltid glad av.
Han är en kille med mycket humör, han är väldigt bestämd på sin sak, och vet vad han vill. Han gör allt för att få sin vilja igenom. Sånna tillfällen kan det bli en liten kamp mellan oss två, jag tror att vi båda är lika envisa. Men han är också en kille med ett stort hjärta, som verkligen gör en glad.
Han är också väldigt trygg och stabil, För oss gäller det att ha kul tillsammans, vi är två riktiga skogsmullar som gärna rider ut i skog och mark, nu på senare tid har jag även varit och ridit nångång för Sylvia Huvva i Mariebäck, mest för att få hjälpa att förbättra gångarterna, speciellt tölten. När han kom till mig kunde jag inte alls få fram tölten på honom, han började bara grisepassa, men nu går det bättre och bättre. När vi rider ut kan han få in en riktigt fin tölt med bra flyt stundtals, på planen går det inte riktigt lika bra, men jag hoppas att de kommer så småningom! Vi ska fortsätta fara på någon kurs då och då, och ha kul och utvecklas tillsammans, börjar det gå riktigt bra kanske vi provar på att starta någon liten gångartstävling i klubben Midur som vi är medlem i.
Men det får tiden utvisa, sålänge han har hälsan i behåll kommer jag att fortsätta rida och träna. Jag hoppas att det blir i många, många år till. Bleikfaxi betyder enormt mycket för mig, och han har hjälpt mig att utvecklas något enormt. Han är ett litet kraftpaket som man blir förälskad i från första stund.

  -Tillbaka till Ekipage-