Carola & Nonno

 

Namn: Älvbacka Knekten -10      E: Lykke Gutten    U: Rapptösen
Ägare: Fam. Holmström

                                       -Fler bilder-

Carola heter jag, 37år gammal och bor i Norrfjärden med min man Magnus och våra tre pojkar Jesper (14), Elias (12) och Daniel (5).
Vi har även Tollarna Vissla & Lucky och så hästen Knekten.
Tillsammans  föder vi upp energiska rödtottar av rasen Nova Scotia Duck Tolling Reteriever. Vi har kenneln Midgårdstollaren som vi haft fyra kullar i.

Jag har ridit och hållit på med hästar sedan jag lärde mig gå... Har hängt med min kusin Bettan och storasyster Victoria på alla möjliga upptåg. Allt från julefärder med bjäller och klang, hässjning med släpräfsa och häst, timmerkörning, körtävlingar, tolktävlingar, maskeradhoppningar och senare även montélopp.
Allt ifrån små shettisar, till gigantiska nordisar och skogstokiga varmblod har passerat- men Halvblodet Nonno min första egna .
Efter 10 års hästuppehåll (nästan, riktigt utan kan man aldrig vara), så kände jag suget efter en häst igen. Att Elias oxå gillar dem gjorde saken biff och vi blev med häst igen...
 
Knekten är en Liten Nordsvensk, född i Lakafors. Kvalat in på travet, men hade inte det där lilla extra som krävdes. Sommaren 2014 köpte vi honom och hans liv som ridhäst började ta form.
En lyhörd, mjuk, lite sprallig kille som verkligen gör sitt bästa och lär sig otroligt fort. Ett oskrivet blad, som blir jätteskoj att lära upp!

 -Tillbaka till Ekipage-